22.02.16

Aftaler med AVU-medier dækker skolens behov

 

Den seneste tids henvendelser fra MPLC har fået mange skoler til at stille spørgsmål til, hvorvidt skolerne nu også har de rigtige aftaler. Alle skoler med en AVU- og Spillefilmsaftale kan dog være helt rolige. Disse to aftaler giver din skole adgang til at vise et væld af tv-programmer, dokumentarer, spillefilm mm. i undervisningsøjemed.

Tv-programmer, film, radio og digitalt indhold er for længst blevet en del af undervisningsforløb rundt omkring i klasseværelser på alle skoletrin. Levende billeder er nemlig blevet et centralt pædagogisk værktøj, der fungerer som et rigtig godt supplement til bøger i forskellige læringsforløb. En aftale med AVU-medier giver skoler rettigheden til at vise et væld af tv-programmer, dokumentarer, spillefilm mm. i undervisningsøjemed.

En del skoler har i den sidste tid oplevet at være blevet kontaktet af MPLC (Motion Picture Licensing Company), der har tilbudt dem en streaming-tillægsaftale.  Det har forståeligt nok affødt en del spørgsmål fra forskellige skoler, der er kommet i tvivl om, hvorvidt deres nuværende AVU-aftaler dækker deres tv- og film behov i undervisningen. Forvirringen er forståelig, men også meget beklagelig, fordi de skoler, som har indgået en AVU- og Spillefilmsaftale allerede har adgang til titusindvis af audiovisuelle materialer til undervisningen, herunder masser af spillefilm.

AVU-aftaler rettet mod en kvalificeret og levende undervisning
Ved at tegne en AVU-aftale, så er din skole automatisk sikret adgang til titusindvis af tv-udsendelser fra mere end 60 forskellige tv-kanaler. Tv-udsendelser kan streames direkte fra Center for Undervisningsmidlers tjeneste mitcfu.dk, hvor det samtidigt er muligt at hente pædagogisk læremateriale særligt udviklet til bestemte fag. Med en AVU-aftale kan skolerne også få adgang til at streame kort- og dokumentarfilm fra Dansk Filminstituts tjeneste ”Filmcentralen”.

Med Spillefilmsaftalen har skolerne adgang til at bruge danske og udenlandske spillefilm i undervisningen. AVU-medier har et stærkt samarbejde med CFU, og det er muligt med et abonnement hos CFU at streame spillefilm fra CFU’s unikke og velfungerende streaming-tjeneste, som løbende udvides med nye, spændende titler egnet til undervisningsbrug. Med Spillefilmsaftalen kan du som lærer også medbringe købte, lånte eller lejede danske eller udenlandske spillefilm, som du frit kan benytte i din undervisning.

Ny inspiration og viden
Foruden at sikre rettighederne til et væld af audiovisuelt indhold, så har AVU-medier i samarbejde med CFU også fokus på hele tiden at udvikle ny viden, lærebøger og læremidler til at bruge levende billeder i undervisningen.

Hvis du har spørgsmål til, hvilke muligheder din skole har, så kontakt os endelig på tlf. 35441496 eller på mail avumedier@avumedier.dk

Læs mere om AVU-aftalen her og Spillefilmsaftalen her og om Netflix her.

Gå ikke glip af de mange muligheder som et abonnement hos Center for Undervisningsmidler giver – se mere her.


AVU-medier